Jessey Voorn

Jessey Voorn is in 1990 geboren en getogen in Amsterdam. Zijn vader is profbokser en meervoudig Nederlands Kampioen zwaargewicht! Jessey gebruikt de skills van het boksen (voetenwerk en hard werken) nog elke dag om zich te verbeteren als basketballer.
Hij is begonnen met basketballen bij BV Lely Amsterdam en via Mosquito’s naar Jonesboro High School gegaan. Na zijn terugkeer maakte hij zijn debuut in de Dutch Basketball League bij ABC Amsterdam. Jessey heeft ook nog gespeeld voor Gasterra Flames (Donar Groningen), CBA Gran Canaria (Spanje), Landstede Basketbal, Zorg&Zekerheid Leiden en speelt tegenwoordig voor New Heroes Den Bosch.
Jessey is de belichaming van een Big (Clutch) Shots Player. Hij neemt altijd de verantwoordelijkheid om belangrijke schoten te nemen voor zijn team. Hij is twee keer Kampioen van Nederland, eenmalig bekerwinnaar, drievoudig MVP U23 in de DBL. Hij heeft de jeugdselecties van het Nederlands Team doorlopen en is Europees Kampioenschap U20 in de B divisie geworden. Ook heeft Jessey meer dan 25 interlands achter zijn naam staan.