Big Shots Elite Camp voor spelers die net dat beetje meer willen!

Komende zomer zullen de oud-bondscoaches Gadi Kedar (Mannen senioren van 2007 t/m 2011) en Burhan Alibegovic (Mannen U20 van 2004 t/m 2011) een speciaal camp leiden voor spelers die zich in de zomer optimaal willen ontwikkelen. Het Big Shots Elite Camp vindt plaats van 22 t/m 27 juli 2019 in Zwolle!
Gedurende dit camp zal de nadruk worden gelegd op de individuele ontwikkeling op en buiten het veld. Het draait hierbij minder om de combinatie fun en beter worden, zoals bij onze andere camps, maar meer om een week lang te werken als een professioneel basketballer op top niveau. Met hard werken, uitstekende trainingen, goede voeding en educatiemomenten gaan wij de deelnemers laten zien hoe ze als een echte topsporter moeten leven en stappen kunnen maken in hun ontwikkeling.

Naast de professionele begeleiding van twee bewezen Europese topcoaches, zullen deelnemers gebruik maken van video-sessies, fysieke trainingen en toewerken naar een wedstrijd. Tijdens het camp wordt er twee tot drie keer per dag getraind en besteden we op internationaal niveau aandacht aan schieten, fundamentals en onderlinge wedstrijdvormen om het individu en elkaar beter te maken. Door het hoge niveau van de trainingsgroep ontstaat er veel weerstand en ontvangen deelnemers snel feedback op het eigen spel. Gezamenlijk brengen we de deelnemers dan ook naar een hoger niveau.

Burhan Alibegovic vindt dat er in Nederland meer aandacht geschonken moet worden aan de ontwikkeling van jonge spelers op het hoogste niveau in de off-season: “Weinig jonge eredivisie spelers of talenten in de groep net onder de eredivisie nemen de moeite om gedurende de zomer in zichzelf te investeren. Dit komt mede door de Nederlandse cultuur en dat er geen goede voorbeelden zijn waar jonge spelers zich aan kunnen optrekken. Het elite camp dat we nu organiseren in Zwolle, met de faciliteiten die daar voor handen zijn, is uitermate geschikt voor jonge spelers om zichzelf te ontwikkelen en te leren wat ze nodig hebben om stappen te maken in hun carrière.”

Naast de kwalitatief goede en pittige trainingen zullen deelnemers wel de gezelligheid van het camp mee maken, omdat ze buiten de trainingen de rustmomenten en de overige activiteiten delen met het 15+ camp.

Om deel te mogen nemen aan het Big Shots Elite Camp moeten deelnemers op hoog niveau basketballen, de ambitie hebben om zichzelf te verbeteren en goed mee kunnen doen aan dit camp. Deelnemers moeten fysiek in shape zijn en in zichzelf willen investeren.
Na inschrijving zal de deelnemer eerst intern besproken worden en zo nodig zal een gesprek plaats vinden om te bepalen of dit camp echt geschikt is. Heb je vragen over dit camp? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deelname aan dit camp!