Big Shots Mini Camp in Amsterdam toegevoegd aan het programma!

Al in 2018 kregen we veel vragen vanuit de regio Amsterdam over een mogelijkheid om een dagkamp voor de jongste jeugd te organiseren in de hoofdstad. Het was lastig om een geschikte sporthal te vinden omdat alle gemeentelijke accommodaties gesloten zijn in de zomervakantie, maar het is alsnog gelukt om een prachtige locatie te vinden voor het eerste Big Shots Mini Camp in Amsterdam.

Van 15 t/m 18 juli 2019 gaan de deuren van het VU Sportcentrum op de Uilenstede Campus open voor de jongste jeugd om te werken onder leiding van Tyrone “Tree” Marioneaux. Tree is naast oud-bondscoach van de Nederlandse teams U16 en U18 en oud coach in de Dutch Basketball League al jaren een top jeugdcoach die zich inzet om de jeugd in Amsterdam te ontwikkelen.

Het Mini camp is voor alle deelnemers die basketballen op een lage basket. Gedurende het camp werken we veel aan de fundamentals en skills. Daarnaast werken we bij het Big Shots Mini Camp veel aan 1-1, omdat 1-1 misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het basketbal. Hoe zorg je er voor dat je je tegenstander afstopt en hoe je je tegenstander kunt verslaan? De coaches, zelf spelers in de eredivisie, leren jou alle tips en tricks! Verder zullen we aandacht besteden aan 3x3 en 5vs5 competitie vormen.
We hopen dat elke deelnemer aan het einde van het camp met het gevoel naar huis gaat dat ze iets hebben geleerd en dat ze met meer vertrouwen 1-1 durven te spelen bij hun eigen team.

Tree kijkt al enorm uit naar het camp in Amsterdam: “In de zomer is het perfecte moment voor spelers om zich te ontwikkelen en lekker te basketballen. In hele korte tijd kan een deelnemer veel uren maken op het veld en dat helpt enorm om op jonge leeftijd je snel te ontwikkelen als basketballer. Samen met de gehele coaching staf gaan we er een leuke week van maken in Amsterdam!”

Naast Tree Marioneaux zullen ook meerdere eredivisie spelers als trainer hun opwachting maken bij het camp in Amsterdam.