Kevin Bleeker en Olaf Schaftenaar versterken de organisatie!

Met de komst van twee internationals die hun sporen in het Nederlandse (jeugd) basketbal hebben verdiend, is de organisatie rondom de camps voor aankomende zomer weer volledig op sterkte.
Kevin Bleeker en Olaf Schaftenaar zijn aan de organisatie toegevoegd als managers van de U15 en 15+ camps in Zwolle voor aankomende zomer. Beide spelers van Landstede Basketbal zullen hierbij de coaches, staf, vrijwilligers en de organisatie ondersteunen om het camp voor de deelnemers soepel en zo goed mogelijk te laten verlopen!

Kevin Bleeker is begonnen met basketballen bij Alkmaar Guardians waar hij van jongs af aan opgroeide in de sporthal met twee basketballende ouders. Op zijn 14e maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Den Helder en na zijn middelbare school lonkte het avontuur van college basketbal op Canisius. Na het behalen van zijn bachelor Communications en zijn master in Sports Administration, vertrok Kevin eerst naar Griekenland en vervolgens naar Spanje om zijn professionele basketbal carrière te starten. In het seizoen 2017-2018 kwam hij terug naar Nederland om te spelen voor New Heroes Den Bosch en sinds dit seizoen is hij een gewaardeerde kracht in het team van Landstede Basketbal.

Olaf Schaftenaar komt uit een echte basketbal familie. Niet alleen beide ouders speelden op hoog niveau, maar ook zijn broers (Frank en Roeland) konden een aardig balletje gooien! Frank speelt nog steeds in de promotiedivisie voor UBALL en Roeland speelt naast het Nederlands Team in de sterke Griekse competitie. Olaf zelf begon op jonge leeftijd te spelen bij UBALL in zijn woonplaats Utrecht en via Mosquito’s Amsterdam, de Basketbal Academy van Den Bosch en het Spaanse Gran Canaria, kwam hij op college terecht bij Oregon State! Na afloop van zijn college periode keerde hij terug naar Nederland om nu al 3 seizoen te spelen voor Landstede Basketbal in Zwolle.

“Als organisatie hadden we behoefte aan versterking om zo de camps aankomende zomer verder te verbeteren. Ik ken zowel Olaf als Kevin goed, omdat ik met beide spelers in het verleden heb gewerkt. Kevin kwam als jong basketballertje samen met zijn broertje Steve naar de Big Men Trainingen die ik organiseerde in Amsterdam en ik heb Olaf nog mogen coachen als jeugdspeler van Mosquito’s Amsterdam. Later heb ik ook nog met beiden gewerkt bij het Nederlands Team U20. Ik heb ze daarom natuurlijk de afgelopen jaren ook gevolgd in hun carrière. Ze zijn beiden enorm betrokken als speler bij het Nederlandse basketbal, omdat ze weten dat ze er zelf ook veel aan te danken hebben. Zo was Kevin één van de spelers die in 2014 met het Nederlands Mannen Team de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap afdwong. Nu willen ze ook wat terug doen voor de jeugd. Hun enthousiasme om betrokken te zijn bij het camp is mooi om te zien en gaat ons helpen om de U15 en 15+ camps in 2019 weer een groot succes te maken”, aldus Matthijs Groot, organisator van de Big Shots Camps.