Wauw! Wauw! Wauw! Wat een fantastische week!

Wauw! Wauw! Wauw! Wat een fantastische eerste editie van het Big Shots Camp in Zwolle hebben we meegemaakt. 115 deelnemers in de U12, U15 en 15+ categorie zagen wij in het Landstede Sportcentrum afgelopen week. Iedere dag vol energie en enthousiasme werd er getraind onder leiding van de headcoaches Ton Grit, George Abbringh en Burhan Alibegovic. Verder stonden ook de andere coaches klaar om iedere deelnemer te helpen om een geweldige week te bezorgen. Bedankt Mathieu ten Dam, Sonja Kuijt, Lenno Witteveen, Ralf Schilder, Karin Kuijt, Akeel Eduardo, Kasper Averink, Floris Versteeg, en de fysieke begeleiding van Sjoerd Vos, Inez van Hulsen en Kates Andaya!

Elke dag werd er begonnen met een uitgebreid ontbijt vol met gezonde en lekkere producten of zoals sommige deelnemers zeiden: “het lijkt wel een ontbijt uit een hotel!”
Na het ontbijt stond de ochtendtraining op het programma waarin werd gewerkt aan individuele skills! Na wederom een uitgebreide lunch werd er gerust en gechilld voordat we in de middag de trainingssessie gebruikt werd om veelvuldig te kunnen schieten.


Voor het diner danken we onze kok Jolanda en alle vrijwilligers voor de vers bereide maaltijden gedurende de week. Ze hebben in totaal zo’n 500 kilo eten klaargemaakt voor alle deelnemers en coaches! En volgens ons is er niemand iets te kort gekomen, want er was altijd genoeg eten! Petje af dus voor het geweldige werk dat door de vrijwilligers is geleverd.

‘s Avonds werd de 5-5 competitie gespeeld binnen de eigen leeftijdsgroepen. Hier ging het er fel aan toe en werd er hard maar toch sportief gestreden tussen de deelnemers en uiteraard ook de coaches. De winnaars bij de 5-5 competitie waren Team Floris bij de 15+ met Jaydion Revierria, Moos Steenbeek, Thirza Moviat, Daen van Tilborg, Thyne Scholte, Tim Guitoneau, Irina Lisetsky en Jimmy de Hoogh. Bij de U15 ging de eer naar team Lenno met Ciya La Congata, Bo de Haas, Robin Vermeulen, Lieneke Hoek, Ti-Zyooh Florencia, Bryce Carter, Peer Overes en Tycho Brouns.

Op donderdagmiddag werd er een 3x3 toernooi gehouden op het centercourt van het Landstede Sportcentrum. Bij de U15 ging de winst naar de Houston Rockets met daarin Liam van der Schalie, Ciya La Cognata, Bob Philippo, Loek Burgers en Coen Roelofsen. Bij de 15+ categorie ging de winst naar OKC met Thyne Scholte, Irina Lisetsky, Jimmy de Hoogh, Lian Fu en Daen van Tilborg.

Oud-bondscoach Gadi Kedar bezocht het camp en gaf clinics aan alle leeftijdsgroepen. Daarnaast gaf hij training aan de elite campers die deze week meerdere trainingen kregen en het camp afsloten met een wedstrijd tegen een team van Open Run!

De Big Shots Shoot-out finales werden gewonnen door Timothy van der Knaap bij de U15 en Thomas Leijten bij de 15+. Als Best-Teammate voor betrokkenheid, behulpzaamheid en positieve inzet werden Arman Khodadadzade en Pepijn Kleingeld ook nog in het zonnetje gezet. De prijzen werden beschikbaar gesteld door PEAK Sport Nederland en Blindsave Benelux,waarvoor onze dank!

Wij zijn ontzettend trots op de vele positieve berichten over ons eerste camp! We realiseren ons dat nog niet alles optimaal is verlopen en hebben al een aantal aandachtspunten genoteerd voor het camp van volgend jaar. De komende periode staat in het teken van evaluaties, gesprekken met partners en verbeteringen doorvoeren voor volgend jaar.

We hopen alle deelnemers volgend jaar terug te zien en dat jullie ons in jullie omgeving zullen aanbevelen bij jullie teamgenoten!

Tot in 2019 of in één van de sporthallen in Nederland! Voor veel meer foto's van de camps, check onze Facebook pagina!

Mike en Matthijs