Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi maken de staf van het Big Shots Mini Camp in Katwijk compleet!

Het Big Shots Mini Camp in Katwijk van 29 juli t/m 1 augustus 2019 kan een aardig rijtje met Nederlandse top spelers als coach voor de jongste jeugd in de regio Katwijk/Leiden presenteren. Hoofdcoaches op het camp zullen ook dit jaar weer Sonja en Fleur Kuijt zijn, beide spelend voor Solar Systemen-Grasshoppers. Verder komen Karin Kuijt en de internationals van Zorg & Zekerheid Leiden, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi, naar het camp om de jongste jeugd uit de regio te inspireren!
              
Headcoach Sonja Kuijt is naast speelster in de Dames eredivisie, Nederlands Team 5-5 en 3x3, ook verantwoordelijk voor het TopSport programma van de jeugd van Grasshoppers waar zij elke week extra trainingen verzorgt voor de jeugd. Ze is ook al jaren betrokken bij verschillende camps in Nederland. Net als afgelopen zomer zal zij weer samen met haar zus Fleur Kuijt de scepter zwaaien over het Mini Camp.
 
Headcoach Fleur Kuijt is ook een bekend gezicht binnen het Nederlandse vrouwen basketbal. Naast haar eigen carrière als pointguard in de dames eredivisie, coacht ze in de jeugd van Solar-systemen Grasshoppers. Ze won brons op het Europees Kampioenschap in de A-divisie, zilver op de jeugd Olympische Spelen en is tevens international van het Nederlands dames team. 

Verder komt ook oudste zus Karin Kuijt naar het camp in Katwijk. De international van het 3x3 en 5vs5 Team speelt tegenwoordig als professional in de Duitse Bundesliga voor HTC Herne. Ze won als speelster van het Nederlands Team U20 goud op het Europees Kampioenschap voor B-landen, waarmee we voor het eerst promoveerden naar de A-divisie en in 2017 won ze brons met het 3x3 NL Team op het EK in Amsterdam. Na een aantal jaren van spelen op het allerhoogste niveau in Bemmel en in Duitsland komt zij komende zomer ook weer thuis op het oude nest om de jongste jeugd uit haar eigen regio te helpen beter te worden. Ze is één van de beste pointguards uit Nederland en al jaren op vele kampen in Nederland probeert ze haar skills door te geven aan de volgende generatie.
 
International Mohamed Kherrazi, de Marokkaanse Amsterdamse Nederlander die zich inmiddels ook een echte Leidenaar mag noemen na alle jaren dat hij daar al speelt, wil dolgraag iets terugdoen voor zijn jongste fans uit de regio Leiden. Met Zorg & Zekerheid Leiden won hij één Nationale titel, één Nationale beker en twee Supercups. Als bekende top verdediger in de Dutch Basketball League kan de bondscoach ook niet om hem heen en heeft hij ook al meer dan 50 interlands achter zijn naam staan, waaronder het Europees Kampioenschap in 2015.
 
Ook collega international en ZZ teamgenoot Worthy de Jong is er deze zomer bij in Katwijk. Eén van de meest spectaculaire spelers in de Dutch Basketball League en van het Nederlands Team komt tijdens het camp laten zien wat er voor nodig is om de mooiste acties te kunnen maken. Hij won twee Nationale titels, één Nationale beker en twee Supercups. Tevens heeft hij al meer dan 70 interlands achter zijn naam staan!
 
Matthijs Groot is trots op de coaching staf die straks klaar staat voor de jongste jeugd in Katwijk en omgeving: “Met de komst van Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi, en daarnaast Karin, Sonja en Fleur Kuijt is de staf van het Mini Camp in Katwijk voorlopig compleet. Ik vind het fantastisch dat deze toppers zich in de zomer willen inzetten om de jeugd uit de regio Leiden/Katwijk te enthousiasmeren in hun vakantie. Ik weet zeker dat de jeugd ontzettend veel van hun kan leren en dat dit weer een boost kan geven aan het basketbal in de regio!”